torsdag 9. mars 2017

Kjøpe egen sjark

FRIHET: Skipper på egen sjark. En ubeskrivelig frihet, forteller fisker Mari-Ann Johansen. Hun vil gjerne ha flere kvinnelige kollegaer. Som 19-åring hadde han nok sparepenger til å kjøpe sin egen sjark.


Da han var ferdig med lærlingtida, kjøpte han en større sjark, og startet for. Et annet argument er å hindre at rikinger skal sitte på et nes og kjøpe opp alle sjarker i et område.


Kjøpe egen sjark

Småbarnspappa Tommy (34) har sagt opp lederjobben for å kjøpe sjark. Men det er også mulig å klare seg uten egen kvote, understreker.


For få uker siden kjøpte Anders Skogheim seg ny sjark til millioner. I vinter var hun på Lofotfiske rett utfor hjemplassen med egen sjark. I Danmark og på Island har frislipp av kjøp og salg av fiskekvoter ført til at.


Har snakket med Fiskeridirektoratet og slik jeg forsto var de bare og kjøpe en båt og. Noen som har tips og triks ? Nå vil 21-åring kjøpe sin egen båt. Har du egen sjark i åpen gruppe og bor i nor i virkeområdet for kystfiskekvoten eller Helgakvoten slik. Etter å ha vært med onkelen på krabbefiske på Halten, og morfaren på yrkesfiske fikk han lyst til å kjøpe sin egen sjark.


Men det skulle fort vise seg at det ikke er bare enkelt å skaffe seg sin egen sjark. Jeg har vært med på. Jo eldre båt du skal kjøpe, jo høyere krav til egenkapital stiller. Fiskeren tok opp et lån på tre millioner kroner for å kjøpe seg en egen båt – en speedsjark.


Oldervik bygge seg opp mot målet om å kjøpe sin egen kvote. Levi (23) klar for Lofotfiske med egen sjark. Levi Magnussen (23) har brukt den siste tida på å gjøre i stand båten han kjøpte i mai, og gjør seg.


De har planene klar og skal bli fiskere. Sivert Heløy er endelig klar for å kjøpe sin egen sjark. Man finner Myra- sjarker i alle havner langs kysten. Hos oss har du muligheten for å skreddersy egen båt.


OLDERVIK (VG) år unge Simon Brynjulfsen tømte sparegrisen og kjøpte seg egen sjark. Nå driver han fiske med line, garn og juksa. Da kan du bli fisker fra egen sjark.


Kjøpe egen sjark

Marion Berg Vian kjøpte egen båt for å bli fisker og søkte om rekrutteringskvote. KSNES: Sjarkfisker Åge Hansen (54) fra Leirfjord kommune på. For åtte år siden kjøpte han seg egen sjark for å kunne drive fiske for seg. Dette vil i stor grad bidra til å nå den drømmen, sier han til TV 2. Hvordan har familie og venner.


Med sin fot Viksund sjark som har fått navnet Vegar, er hun en av de. Vebjørn Reitan fra Hareid kjøpte sjark for pengene han fikk i konfirmasjonsgave.


Desember 20kjøpte han sjarken Rikardson på fot, og ei. Laurits fra Vea har kjøpt sin egen sjark. Han er bare år, men har drevet med fiske så.


Den første sjarken kjøpte han da han gikk på ungdomsskolen, og med. Eirik Nilsen at han klarer seg høvelig bra med å drive sin egen båt. Statlig forvaltning og kjøp av egen båt.


Kjøpe egen sjark

Problemstillingen handler om valget om å bli sjarkfisker sett i et livsløpsperspektiv. Sjarkfisker Sandra Eira fra Finnmark tok et kraftoppgjør med fordommene mot kvinner på havet. I fjor kjøpte du din egen båt, en 27-fots sjark. Joachim Joakimsen har fisket fra Bodø med egen båt den siste sesongen.


Nå har Joachim (24) både sjark og kvote – etter sesongen kjøper. Det ytes ikke stønadslån til kjøp av redskaper. Stønad til egenkapital og lån kan gis. Sverre Pedersen distribuerer landbruksvarer fra smalfjord til hele øst-finnmark, han er ivrig fisker og kjøpte seg sin egen sjark for snart ti år.


Seks år seinere ville han ha sin egen. Fiskeren som i løpet av året blir 2 har allerede vært i fiskermanntallet mer enn. Kjøpte år gammel sjark. Blir endelig skipper på egen båt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.