tirsdag 29. mai 2018

Hadeland glassverk historie

Hadeland Glassverk is situated in Jevnaker, Viken km north of Oslo, at the southern tip of lake Randsfjorden. The glass works was founded in.


Vi er fortsatt i dag en levende håndverksbedrift som forvalter en spennende historie og kulturarv. Vi forvalter en betydelig historie og kulturarv, men satser samtidig på kontinuerlig utvikling og ny design, for å møte fremtidens behov.


De produserer alt fra rimelige bruksartikler til eksklusivt kunstglass.

Norsk glasshistorie. Hadeland glassverk forvalter en betydelig historie og kulturarv, og satser. Besøkssenteret er åpent hver dag. I dag framstår glassverket som ledende.


Glassverket er meget tydelig på å ivareta sin historie og sine bygninger. En ting er de skiftende utstillinger, slik som Kaffe Fassett sine fargerike.


Finn hever et hvert festbord med sitt klassiske uttrykk og tradisjonsrike historie.

Bli med på gratis Historisk Vandring i Museet! In scenic surroundings one hour from Oslo you find Hadeland Glassworks, a tourist attraction and shopping destination founded on history, art. Regionrådet for Hadeland gir 200. Legg til i liste.


Utstilling på Hadelandglassverk. De lager fortsatt glass på samme måte i dag som de gjorde for 2år siden. Fabel Fakta filmfortellingPlus. Jevnaker har en lang historie, og det er umulig å dekke alt i en liten artikkel.


Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og. Som i gamle dager gir glass. Ruden, Ivar: Hadelands almennings historie.


Her fortelles det om boligen, historie og om hva hotellet driver med som lokalmatprodusent. Så avsluttes omvisningen i ysteriet hvor vi får høre historien til ysteriet.


I museet settes det også jevnlig opp. Her kan du få et innblikk i glasshistorie og bli kjent med designere og.

Verkets rike historie byr på et fantastisk utvalg modeller. Det er i første rekke produksjonen av glass som selger dårlig. Granavollen er et imponerende landemerke høyt og fritt over bygda, med en mystisk historie. Tradisjon tro skaper vi julestemning og julemarked mellom historiske hus og idyllisk.


Steinkast unna ligger. Den vridde fasongen gjør at lyset får flott spillerom. Omslagsbildet viser den første « Hadelands Glas Hytte».


Men her skal vi snakke industri, og se spesielt på glassverk og glassproduksjon. Siden ble produksjonen. Vår historie strekker seg 2år tilbake i ti og vi er stolte av å kunne kalle oss.


Produksjonen av glass ved Hadeland. Det er alltid koselig på Hadeland, medlemsturen har jo gått dit flere ganger. Denne gangen begynte vi i glasshytta, hvor vi høre historien om glassverket og så. En stolt industrihistorie er nå redusert til en blek skygge.


Resten er historie på et museum. Søsterkirkene på Granavollen - Historie langs Pilegrimsleden. Peer Gynt oser av norske eventyr, norsk historie og vår natur. De er stødige og gode å holde i, og stetten minner litt om vridde trestammer eller strukturen.


Alle deres lokaler ligger i historiske bygninger. Lokalene har kapasitet fra til 120.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.