tirsdag 8. mai 2018

Varmtvannsbereder hytte vinter

Slik sikrer du hytta i vinter. Hvert år utbetales mellom fem og syv milliarder kroner til. Skru på strømmen i varmtvannsberederen. Vannskader er dyrest på sesongstengte hytter.


Bør du skru av varmtvannsberederen når du ikke er på hytta ? Under vinterhalvåret kan både rør og varmtvannsbereder fryse og slå sprekker. Selvsagt har de også en varmtvannsbereder for å gi varmtvann i kranene. Samtidig vet vi at svært mange hytter står tomme det.


Varmtvannsbereder hytte vinter

Nå er også det spesifikke krav hos forsikringsselskapene ved fravær uten. Men varmtvannsberederen står på. Da hindres bakterievekst og den gir tilstrekkelig lunk i kjelleren.


Det avhenger i stor grad av hvor den ligger, sier den erfarne hyttemegleren. Har du en fjellhytte som du ikke bruker. Når bør du stenge hytta ? Etter mange svært store vannskader i norske hytter har vi skjerpet.


Varmtvannsbereder hytte vinter

Dersom hytta ikke brukes om vinteren må du også tømme varmtvannsberederen om den ikke står i. Nå står en splitter ny varmtvannsbereder plassert i krypkjelleren. Alle hytter krever vedlikehol både sommer- og vinterhytter, og med eller. Det anbefales å tømme den for vann for å unngå at varmtvannsberederen. Om du har en vinterisolert hytte bør den holde en grunnvarme på ca.


Varmtvannsbereder hytte vinter

I en uisolert hytte med varmtvannsbereder bør denne tømmes. Ved installasjon av varmtvannsbereder pleier vi å montere en avtappingskran som gjør det enkelt for hytteeiere som kanskje bare bruker hytta.


Med COAX er det ingen som lenger behøver å være engstelig for å gå tom for varmtvann, for direkte løsningen gir også. Oras Safira-kraner med varmtvannsbeholder, spesialdesignet for hytter, gir hytten ekstra. Kranen og varmtvannsberederen på liter leveres sammen. For å forhindre frostskader må kranen og varmtvannsbeholderen tømmes før vinteren.


Akkurat varmtvannsbereder er det nok lite å spare på. I vinterkulda kan frostsprengte rør potensielt føre til vannskader for millioner av. Vegard Maldal i rørleggerkjeden Rørkjøp. Mange slår av strømmen på hytta for.


Den absolutt vanligste årsaken til vannskader på en hytte er frostsprengning av vannrør grunnet for dårlig forberedelser av hytta før vinteren. Dersom du ikke har strøm på hytta er en vannvarmer fra Mclea som går på propan den beste. Uansett om du har sommerhus, fritidsbolig, hytte eller grillplass hjemme kan du. Clage gjennomstrømsvarmere gir varmt vann i dusjen uten at det installeres varmtvannsbereder.


Kan knyttes til hyttepumpe med min. Vinterdress str 128. Tapper du ikke ut vannet vil vannet i berederen fryse i løpet av vinteren. Bygger ny hytte og må bestemme plassering av varmtvannsbereder.


Koble til slange fra varmtvannsbereder og åpne dennes stoppekran og tøm vv. Innlagt vann og pumpe. Rør går rett i bakken og varmtvannsbereder er i. ArtikkelNR: Varmtvannsbereder -100liter. Dette gjør at du enkelt kan tømme berederen for vann før du forlater hytta om vinteren.


Størrelse: 100l.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.