torsdag 27. september 2018

Lammeører blomst

Denne lave staude med det sjove navn lammeøre, har et særligt gråligt løv. Stauden blomstrer sjældent, men er en bunddækkende og fuldt hårdfør plante. Lammeøre er en innført og noe forvilla prydplante.


Den dyrkes som steinbedplante og trives på. På de ranke stængler sidder de egentlige blomster : fine og små, lyserøde læbeblomster – yndige imod det grå løv.


Desværre dør en del af de bladrosetter som har.

Blomstringstiden er juli - august. Denne sorten med lammeøre, danner, motsatt av selve arten, stort sett aldri blomster. Det er de sølvgrå bladene, som har verdi. Bladene er hårete og deilige å ta.


Den blomstrer i perioden juni- juli. Har grågrønne, ovalformede blade. Innlegg om lammeøre skrevet av Nina. Her kommer min DIY på rose af lammeører 1.

Du skal bruge blade fra planten lammeører (minimum stk) Klip bladene en dag eller to før de skal bruges så er. Tidsmæssig fordeling. En staude der har hvidlige dunede blade, som er dejlige bløde at røre ved.


Den får søde violette blomster på lange blomsterspir. Lysforhold: Sol.


Nem staude til tørre steder i fuld sol, tykke lodne blade i store tuer, med lange hvidgrå stængler med lyserøde små blomster. Hele planten er lysende om aftenen. Dansk produceret stauder til billige priser. Vi er din professionelle planteskole på nettet.


Nøysom staude som i følge boken liker. Ah men altså – man kan altid finde. Hanne har en gang sagt, at den smukkeste blomst er den, der blomstrer lige nu. Der går 8-planter per kvm.


På grunn av den myke stilken så trenger planten lite vann. Tåler sol- halvskygge. Højden bliver cm. Jeg anbefaler pr. Små rosarøde blomster.

Trives i fuld sol. Vokser i almindelig fugtig, men. Alt om planter, blomster, kjøkkenhage og utemøbler. Mange stauder som lammeøre og alunrot, har pene blader og er derfor fine å ha i bedet.


Vår varietet med rosa blomster og ganske lyst bladverk, er trolig Stachys lanata " Olympica". Utover sommeren får planta høye, strantete.


Det var Marianne Moth Brink, der fandt denne pin. Find (og gem) dine egne pins på Pinterest. Er virkelig vakker plante! En ny staude i haven.


Den er plantet tidlig efterår i et bed der er meget sandet og tørt, hvor der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.