mandag 8. oktober 2018

Telys med batteri

Ikke bruk væske til å slukke lyset. Hold JOI unna brennbare materialer. Unngå urenheter på telyset. Dermed har de ikke mulighet for å installere peis.


Faktisk avgir de minste modellene ikke mer sot og avgassing enn et telys ". Det betyr at vi ikke godkjenner lys laget av parafin, og det er slike lys som soter mest.


Men vi har også egne krav for soting. Lys skal ikke stå for tett ved bruk, og de skal brenne med. Nye foreldreportalen. Ikke kubbelys, da- men kronelysene i 20-pakk fra Europris er kjempefine- de.


Det står også at telys soter minst, og at det er lurt å slukke med en lysslukker eller. Da setter vi gjerne frem både stearinlys, kubbelys og telys. Det er koselig, men det er ikke så veldig bra for verken deg eller inneklimaet i hjemmet ditt. I hovedsak produserer brennende stearinlys sot, forbrente partikler og.


Akkurat hvor skadelige sotpartiklene fra stearinlys er, vet ikke forskerne. Miljømerking hevder at parafinlys soter mest, stearinlys nest mest, og vokslys minst. Våre svanemerkede stearinlys, telys og kubbelys inneholder kun fornybare. La ikke lys ligge i bilen når det er varmt ute, eller i nærheten av en direkte.


Telys med batteri

Tynne, høye lys soter mest. Kubbelys soter nest mest og telys minst. Legg i handlekurv. Lag fin stemning med levende lys. Svenskprodusert i 1% stearin, av fornybare råvarer. Hele lys per pakke – så går du ikke tom med det. Hver gang du blåser ut et telys, frigjøres det omlag 350. De fåes kjøpt i Oslo på Alna, butikken er nyåpnet og heter 2troll. Usikker på hvor mye lys. De er svin dyre, men soter ikke. Ikea sine soter som.


Telys med batteri

STEARIN - lys i 100% stearin er de beste med hensyn til drypping, soting og de. Bivokslys brenner med sterk og klar flamme, uten å dryppe og sote. Telys bør heller IKKE stå nære andre varmekilder som peis, ovner o. Dette vet campingvogneiere å sette pris på.


Telys med batteri

Telys med aluminiumskopp kan ikke svanemerkes. Pass på at levende lys ikke kommer i nærheten av ting som kan brenne. Plasser ikke telys direkte på bord eller duk, men på noe som tåler høy temperatur. Soting fra flammen kan være et varsel om for dårlig lufttilførsel.


Når man brenner. Telys i gjennomsiktige plastkopper trenger mer luft enn vanlige telys. På andreplass kommer kubbelys, og på tredjeplass telys.


Ikke overdriv bruken av stearinlys, og ta ekstra hensyn dersom det er astmatikere eller små barn til stede. Parafinlys soter mest, stearinlys nest mest og vokslys minst. Alle telys uansett fabrikant, er konstruert slik at de helst skal tennes kun en gang, og brenne helt ut. Slik er det ikke i Norge.


Da er alle de andre lysene vi bruker ikke tatt med i beregningen som er gjort. Selv har jeg valgt å kutte litt ned på telys og valgt andre type lys i stedet. Husk å klippe veka hver gang du tenner lyste, så unngår du sot.


Sett alltid telys i egnet holder med god ventilasjon, slik at det ikke blir for varmt. Forlat aldri et. Kjøp Clas Ohlson Telys 100% stearin stk og alt annet av dagligvarer billig på nett!


Lys bør ikke blåses ut, men slukkes med en lyseslukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.