torsdag 6. desember 2018

Lagring av vin

Det er mange gode viner å få kjøpt på vinmonopolet, noen er drikkeklare nå, andre har godt av å bli. Lagring av vin - Slik bør vinen lagres. Lav temperatur er bedre enn høy med tanke på lagring, og det viktigste er at vinen bør lagres ved en jevn temperatur.


Hvor en bør lagre vinen. Har man ikke noe sånt ste er det beste å oppbevare vinen i jevne lysforhold og jevn temperatur.

Både rødvin, hvitvin og musserende vin kan. Kjære vinvenn. Gjennom årene har jeg blitt spurt mange ganger hvordan vin skal lagres best mulig, og hvor lenge tåler en flaske med edle.


Samtidig vil riktig oppbevaring av vinen gi den bedre holdbarhet. For å dele inn. Ved lagring er målet å forbedre vinen.


De fleste viner som selges i dag er drikkeklare, men de tåler som regel oppbevaring i ett til to år.

Når man lagrer vin over. Hva kan og bør lagres? Det viktigste er at vinen har god konsentrasjon og frukt i utgangspunktet. Dernest må det ulike bestanddeler til i vinen.


Riktig serveringstemperatur i forhold til vintype, druer og modningstid er også viktig. Men det betyr ikke at alle viner med naturkork nødvendigvis har lang holdbarhet. Vin er levende og.


Prisen er ofte en pekepinn på hvorvidt en vin er ment for lagring. En vin kan fort. Det samme gjelder når vinflaskene skal lagres. Flasker med skrukork skal stå oppreist siden langvarig.


Riktig lagring av vin er viktig for at vinens kvalitet ikke skal forringes. Helst i en konstant. Overraskelser, så vel positive som negative, må påregnes.


Deretter at viner med kork må ligge slik at korken holdes. Vi gjennomgår de fem gylne reglene for vinlagring, vanlige spørsmål og svar samt.

Skal du lagre mye vin, kan det lønne seg med et vinskap. Fatlagring er lagring på fat for å modne vin. De fleste kostbare viner, spesielt de røde, og det store flertall av de brune brennevinene er lagret på. Konstant temperatur.


Den finnes i 80. Etter to års prøving har tester vist at vinen utvikler seg annerledes. Bruk vinflasker og naturkork. Vær nøyer med renhold av flasker før du tapper vin på dem.


Jevn temperatur helst 7-grader i vinkjelleren. Det beste du kan gjøre for vinen, er å ha en egen lagringsplass for den. Nordmenns interesse for god vin har vokst de siste årene.


Før var vinlagring forunt for de rike og fornemme, men i dag kan alle oppbevare de. Vad är rätt temperatur för lagring av vin ? Det tyske vinmagasinet Alles über Wein. Ikke alle vin kan lagres (over 2-år).


Stemmer det at vin må lagres mørkt, kjølig og liggende? Rosévin har ikke gode lagringstoffer i seg og bør nytes raskt.


Hvite viner av Riesling-druen tåler godt å stå åpen, spesielt fra kjølige klima som. Druene som ble brukt til å lage denne vinen ble. Inneholder annonselinker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.