fredag 25. januar 2019

Fermentering av kål

Stapp kålen godt ned i glasset slik at den slipper. Forsøk deg på fermentert kål - eller sauerkraut som mange kaller det. Et tilbehør med lange tradisjoner bl. Tysklan Polen og Østerrike.


Den er enkel å lage. Rasp kålen grovt eller kutt den fint med en skarp kniv. Her spiller også. Du kan gjerne bytte kålblad (lokk) hvis det begynner å gråne under fermenteringen.


Når kålen er ferdig fermentert, kan den settes i kjøleskapet. Lokket skrus da. Fermentert kål kimchi. Dette er et populært tillegg i Kora til alt fra fiskeretter til kjøtt og sandwich.


Fermentering av kål

Selvfølgelig er den vegetarisk. Enzymene og de gode bakteriene som dannes ved fermentering gjør.


Mange opplever for eksempel mindre oppblåsthet og halsbrann etter å ha introdusert fermentert mat i kostholdet sitt. Du kan naturligvis også bruke fermentert kål som du ville brukt surkål.


Se nederst i oppskriften for variasjonstips. Prosessen med fermentering eller melkesyregjæring som forvandler salt og kål til surkål, fremmer økt innhold av enzymer og vitaminer, spesielt B-vitaminer. Har du innspill og erfaringer med fermentering av kål (sauerkraut), tar vi det imot med glede. Polsk: Kapusta kiszona.


Tarmstyrkende surkål – en fermentert kål som passer hele familien. Vi viser fermentering med Synbiotic Kitchen. Vi tar utgangspunkt i surkål, som er en kål fermentert av laktobacillusbakterier. Surkål antas å ha sin.


Ha den raspede. Når man fermenterer kålen, så dannes det enzymer og gode bakterier som gjør underverker for fordøyelsen. Disse bakteriene og enzymene. Når vi fermenterer kål, er det melkesyregjæringen som.


Innholdet av vitamin C er opp til ganger høyere i fermentert kål enn rå. Et bitte lite glass med herlig fermentert kål. Noen grønnsaker inneholder mye vann og kan fermenteres i sitt eget vann, ved hjelp av salt, typisk kål til sauerkraut.


Andre grønnsaker kan vi fermentere i. Gå til Kan man fermentere andre ting enn kål ? Kål er lett å ha med å gjøre og et godt sted å begynne. Legg kålen i en skål. Tilsett cirka ss salt til.


Fermentering av kål

Det er ennå tid til å lage en nydelig fermentert surkål til jul. Ved å spise fermentert mat får vi massevis av gunstige probiotiske bakterier som.


Saltet trekker ut vannet og lager en saltlake som gjør at kålen fermenteres og. Foto: Rolf Tikkanen Øygarden. Sana Bona her et stort utvalg av utstyr som kan være nyttig når du fermenterer.


Kimchi – fermentert spicy kål. Vi har ulike størrelse på stampere, ulike rivjern til å snitte kål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.