torsdag 25. juli 2019

Hvordan steke vafler på bål

Det er vel lite som ser så fristende ut som en vaffel, særlig om den er stekt over et bål ute i naturen? Skal du steke vafler bør du sette av litt god tid rundt bålet. Problemet er at vaflene brenner seg så sinnsykt fast!


Noen som har gode tips til hvordan jeg Unngår det? Hjalp ikke uansett hvor mye smør jeg.

Påsken er her, og i år starter bålforbudet nesten før en får samlet ved og. På bloggen kan du finne tips til hvordan Øyvind lager vafler ved hjelp. Og hvordan det gikk med vaffelstekingen kan du lese om litt lenger ned.


Men, kjempe fornøyd på bålpannen. Må man ha belgisk røre, eller kan man steke vanlige vafler også? Kan inneholde spor av skogbunn.


Hva er vel bedre en ekte skogvafler, stekt over bål ? Jeg tester ut steking av vafler på bål med både gammelt og nytt vaffeljern.

Det gamle er et Jøtul nr og. Toro vaffel miks ergner seg. Hvordan liker du. Bålpannen varmer godt, og passer like fint til bålkos som matlaging.


Stek pannekaker på stekehelle, vafler i vaffeljern, toast i toastjern og popcorn i. Eksklusive tilbu nyheter, inspirasjon og konkurranser. Les hvordan Fjellsport behandler dine data.


Og det kan brukes på både bål og primus, sier Stine. Søstrene slet litt med å forstå hvordan trekket skulle på liggeunderlaget og hvordan det.


En bålpanne er enkelt og greit et utendørs ildsted hvor bålet et hevet opp fra bakken. Ja, om du ikke allerede er dreven bål - vaffel - steker da! Heter det vafler når de ikke er stekt i vaffeljern?


Vafler stekt på bål. Men det er vaffelrøre, den er litt sunnere enn vanlig og all mat. Når du steker vafler bør jernet vendes vekselvis ca hvert sekund.


Det kan også brukes på bålglør og grillkullglør dersom håndtaket skjermes godt for varmen.

Vi er litt usikre. Belgiske vafler skal væres prø og luftige, og blir stekt i et spesielt jern for å få riktig fasong. Du kan også steke dem vanlig vaffeljern. Her oppskrift på.


De ble også godt stekt under prosessen, så steiner er absolutt anbefalt. Taras turjente sverger til baking på bål. Myke vafler med grovere mel og uten sukker metter godt og smaker nydelig. Stek i vanlig vaffeljern eller aller helst spesialjern som gir rektangulære vafler.


Dryss melis over og spis nystekte. Da er de sprøest. Tips 1: For ekstra luftig vafler. Enten du vil lage mat i det fri eller bare kose deg ved et sprakende bål er bålpanne en.


Alt fra egg og bacon til supper og gryter, toast og vafler, fortsetter Frida. Tone og Trygve ved bålpannen utenfor Korskirken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.