Gryten skal settes inn i kald ovn. Helst en halvtime. Vennlig hilsen Maren. Jeg prøver å beskrive fremgangsmåtene godt så alle skal kunne følge. Husk å vanne ut klippfisken i god tid. Sjekk når du kjøper fisken hvor lenge den skal ligge vann før du kan bruke den i bacalaoen. Det kan gjerne variere mellom. Mel, vann, salt og en støpejernsgryte - alt du trenger for å kunne lage. Det er helt utrolig hvor stor forskjell det er på disse kotelettene kontra. Sett i ovnen på 1grader.
Her skal altså kotelettene stå og kose seg i cirka to timer. I dette brødet er det ingen ekstra gluten og gjær for at det skal kunne. Det andre er at det får stå lenge og heve.
Mange baker eltefrie brød i jern- eller leirgryter. Rull emnet lett med hendene så det blir fint og rundt og ligger med. Ha vannet fra pannen og resten av vannet i kjelen sammen med kjøtt, salt og pepper. Bruk en ildfast form med lokk eller en römertopf- leirgryte (husk at den må stå i vann et kvarter før bruk).
Når kjøttet er mørt så skal det lett løsne fra beinet. Bland mel og frø, tilsett vekselsvis denne blandingen og resten av vannet. Hei :D Har så lyst å kjøpe meg en leirgryte (sånn som man setter i ovnen),men for å. Altså må den ligge i vann i minutter før du tar den opp og legger kyllingen og alle.
Har fått låne en slik leirgryte. Den har ikke vært brukt før er det. Den skal ihvertfall ligge i vann før bruk, det er helt sikkert!
Ikke desto mindre skal dine løfter bli gitt i rettferdighet alle dager. Jeg vet ikke hvor stor din er og kanskje du må prøve deg frem med steketid og mengde, gi meg. La leirgryta ligge i kaldt vann minst en time på forhånd.
Skrell grønnsakene og del opp hvitløken i fedd som du skreller og knuser lett. Ved senere bruk trenger den kun ligge i vann noen timer!
Når man skal langsteke i leirgryte, kan det stå hur lenge som helst og steke da? Legg kyllinglår, grønnsaker. Inn i kald ovn, ja? Bland gjær, vann, og sukker og la det stå i fem minutter.
Bland alt det tørre i en bolle, gjerne med lokk. Tilsett vannet, konsistensen skal være litt. Rør ut honningen i litt varmt vann, og tilsett resten av vannet kaldt.
En halvtime før du skal steke brødet setter du ovnen på 2°C. Hvis brøddeigen ligger ujevnt i gryta kan du riste litt forsiktig på den. Hvor lang tid tar det? Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen.
Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. Nakkekoteletter i leirgryte. Og husk legg din römertopf i kaldt vann før bruk og settes inn i kald ovn.
Det var moro så lenge det varte for min del. Hoaas - oppskriften er kopiert inn i oppskriftsheftet som ligger under Notater. En kjele er ikke en kjele - de skal alle behandles forskjellig. De fleste har stekepanna altfor lenge.
Leirgryte (Rømertopf). Enkelt er det også: Du legger gryte og lokk i vann et kvarters tid før bruk, tømmer av vannet, putter oppi alt av. Men du må vite at det ikke er godt å si nøyaktig hvor lang tid hevingen tar når du bruker lite gjær. Deigen skal heve seg betydelig og få en rekke store luftbobler.
Etterfyll om nødvendig med litt vann eller hvitvin. Skal ikke gjennomstekes. Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen. Tips: Retten kan lages i en leirgryte med lokk.
Deretter må deigen heve vel og lenge, før den skal stekes i glovarm jerngryte i stekeovnen. Har du ikke jerngryte kan du eventuelt benytte leirgryte, andre typer. På den måten trenger man minimalt med vann for å koke kjøtt og grønsaker, samtidig som taginen.
Men den siste tiden har jeg merket hvor mye jeg savner å lage skikkelig mat. Dette skal man alltid gjøre før man bruker gryta for at vannet skal. Et godt tips er å følge litt med underveis slik at ikke du steker kjøttet for lenge.
Egmont Publishing AS.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.