onsdag 8. januar 2020

Steking i leirgryte

Gryten skal settes inn i kald ovn. Helst en halvtime. Vennlig hilsen Maren. Jeg prøver å beskrive fremgangsmåtene godt så alle skal kunne følge. Husk å vanne ut klippfisken i god tid. Sjekk når du kjøper fisken hvor lenge den skal ligge vann før du kan bruke den i bacalaoen. Det kan gjerne variere mellom. Mel, vann, salt og en støpejernsgryte - alt du trenger for å kunne lage. Det er helt utrolig hvor stor forskjell det er på disse kotelettene kontra. Sett i ovnen på 1grader.


Her skal altså kotelettene stå og kose seg i cirka to timer. I dette brødet er det ingen ekstra gluten og gjær for at det skal kunne. Det andre er at det får stå lenge og heve.


Steking i leirgryte

Mange baker eltefrie brød i jern- eller leirgryter. Rull emnet lett med hendene så det blir fint og rundt og ligger med. Ha vannet fra pannen og resten av vannet i kjelen sammen med kjøtt, salt og pepper. Bruk en ildfast form med lokk eller en römertopf- leirgryte (husk at den må stå i vann et kvarter før bruk).


Når kjøttet er mørt så skal det lett løsne fra beinet. Bland mel og frø, tilsett vekselsvis denne blandingen og resten av vannet. Hei :D Har så lyst å kjøpe meg en leirgryte (sånn som man setter i ovnen),men for å. Altså må den ligge i vann i minutter før du tar den opp og legger kyllingen og alle.


Har fått låne en slik leirgryte. Den har ikke vært brukt før er det. Den skal ihvertfall ligge i vann før bruk, det er helt sikkert!


Ikke desto mindre skal dine løfter bli gitt i rettferdighet alle dager. Jeg vet ikke hvor stor din er og kanskje du må prøve deg frem med steketid og mengde, gi meg. La leirgryta ligge i kaldt vann minst en time på forhånd.


Skrell grønnsakene og del opp hvitløken i fedd som du skreller og knuser lett. Ved senere bruk trenger den kun ligge i vann noen timer!


Når man skal langsteke i leirgryte, kan det stå hur lenge som helst og steke da? Legg kyllinglår, grønnsaker. Inn i kald ovn, ja? Bland gjær, vann, og sukker og la det stå i fem minutter.


Bland alt det tørre i en bolle, gjerne med lokk. Tilsett vannet, konsistensen skal være litt. Rør ut honningen i litt varmt vann, og tilsett resten av vannet kaldt.


En halvtime før du skal steke brødet setter du ovnen på 2°C. Hvis brøddeigen ligger ujevnt i gryta kan du riste litt forsiktig på den. Hvor lang tid tar det? Finn den fram og la denne deilige lammegryten stå lenge i ovnen.


Steking i leirgryte

Husk at du må legge leirgryten i vann en stund før du tar den i bruk. Nakkekoteletter i leirgryte. Og husk legg din römertopf i kaldt vann før bruk og settes inn i kald ovn.


Det var moro så lenge det varte for min del. Hoaas - oppskriften er kopiert inn i oppskriftsheftet som ligger under Notater. En kjele er ikke en kjele - de skal alle behandles forskjellig. De fleste har stekepanna altfor lenge.


Leirgryte (Rømertopf). Enkelt er det også: Du legger gryte og lokk i vann et kvarters tid før bruk, tømmer av vannet, putter oppi alt av. Men du må vite at det ikke er godt å si nøyaktig hvor lang tid hevingen tar når du bruker lite gjær. Deigen skal heve seg betydelig og få en rekke store luftbobler.


Steking i leirgryte

Etterfyll om nødvendig med litt vann eller hvitvin. Skal ikke gjennomstekes. Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen. Tips: Retten kan lages i en leirgryte med lokk.


Deretter må deigen heve vel og lenge, før den skal stekes i glovarm jerngryte i stekeovnen. Har du ikke jerngryte kan du eventuelt benytte leirgryte, andre typer. På den måten trenger man minimalt med vann for å koke kjøtt og grønsaker, samtidig som taginen.


Men den siste tiden har jeg merket hvor mye jeg savner å lage skikkelig mat. Dette skal man alltid gjøre før man bruker gryta for at vannet skal. Et godt tips er å følge litt med underveis slik at ikke du steker kjøttet for lenge.


Egmont Publishing AS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.