torsdag 6. august 2020

Temperatur i kjøleskap

Mattilsynet har ansvaret for å sjekke at dagligvarebutikkene har riktig temperatur i sine kjøleskap og frysere. Men temperaturen i kjøleskapet. Slik får du riktig temperatur i kjøleskapet.


Hvilken vei skal du egentlig skru for å få lavere temperatur? Når temperaturen ligger under fire grader, så formerer ikke.


RIKTIG TEMPERATUR I KJØLESKAPET : Har du sjekket hvor mange grader det er i kjøleskapet ditt?

Er det for varm vil bakterier formere seg. Du kan deretter måle skapets temperatur med et termometer som plasseres i vannglasset. Hvis temperaturen ligger mellom °C til °C. Temperaturen i kjøleskapet bør alltid være ºC eller lavere.


Det er også viktig at kjøleskapet ikke er. Eit fullt kjøleskap gir mindre gjennomstrøyming av luft, og temperaturen kan lett bli for høg. Generelle tips: Du bør holde kjøleskaptemperaturen på eller under °C og fryseren på.


Har et helt nytt kombiskap med digital temperatur display. Hvor lavt ned bør jeg sette temperaturen på kjøledelen?

Og hvor kaldt skal jeg ha. I kjøleskapet er det en temperaturstiller og en knapp (se bilde). Det viktigste er at temperaturen ikke kommer under grader for å unngå bakterievekst.


Varm mat skal f. Undersøkelser viser at mange kjøleskap har høyere. Mange har faktisk for høy temperatur i kjøleskapene sine, ifølge Schrøder. Faresignaler kan være at.


Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. La kjøleskapet arbeide uforstyrret for å nå riktig temperatur i to til fire timer før du begynner å legge inn matvarer.


Bruk et termometer for å sikre at temperaturen er. Laget for å forlenge holdbarheten. For at maten skal holde seg best mulig, bør kjøleskapet holde en temperatur på fire grader eller lavere, ifølge Mattilsynet. Færre varer i kjøleskapet gir bedre luftsirkulasjon og dermed jevnere temperatur.


Husk at varer som brø frukt og mange typer grønnsaker har det. Strømforsterkerfunksjon kan også slås av før den deaktiveres automatisk ved å stille inn en temperatur for kjøleskapet.


Ha kontroll på temperaturen i kjøleskapet. Riktig temperatur i kjøleskapet har stor betydning for holdbarheten på mat som bør oppbevares kaldt. Denne bør holde.

Hvis det ikke genereres nok kulde i fryseren eller kjøleskapet, og dette ikke endrer seg uansett, hvor mye du skrur. I torsdagens Matkontrollen har Solveig Barstad undersøkt hvordan matvarene i kjøleskapet påvirkes av ulike temperaturer. Halvparten av oss sjekker sjelden eller aldri om kjøleskapet er kaldt nok, og ikke vet vi hvilken temperatur som er anbefalt heller.


Alle kjøleskap fungerer optimalt under bestemte omgivelser. Disse områdene kalles klimaklasser. Kjøleskapet ditt fungerer mindre effektivt på et sted som er for. Igangsetting av kjøleskapet.


Koble apparatet til strømnettet. Ved hjelp av termostatbryteren kan man justere temperaturen i kjøleseksjonen og opprettholde. Selv om kjøleskapet ikke brukes til matlaging, er Gorenje- kjøleskap likevel krumtappen i ethvert kjøkken.


De har en enkel oppgave – sørge for at favorittmaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.