fredag 26. august 2016

Kjøleskap som ikke bråker

Om det helt nye kjøleskapet ditt lager merkelige lyder, kan det være en del av driften. Litt lyd kan ikke unngås. Boblelyder eller små smell kommer.


Sjekk hva ulydene betyr og hva du kan gjøre med dem. KJØLESKAP SOM BRÅKER : Lager kjøleskapet uvanlige lyder, bør du ta.


Og slett ikke all støy trenger å bety at du har med et problem å gjøre.

En oppvaskmaskin på db gir fra seg omtrent så lite lyd at det ikke overdøver. Antall Db er selvsagt ikke uvesentlig, men det er hyppigheten av støy som er vesentlig her. Setter pris på alle tips!


Hvis en av våre teknikere allerede har kontrollert kjøleskapet for støy og ikke kan finne noen feil, kan du være trygg på at produktet er i god stand. Feilen kan skyldes svingninger (resonans) fra kompressoren og er noe som vanligvis forekommer, bankelydene kan evt. Er ikke noe galt med skapet, i bruksanvisningen jeg fikk med så står det sikkert lyder som er vanlige og en slik durelyd er vanlig.


Som War skrev så fungerer det. Mange dyre modeller ligger på. Vannet kan ikke havne i kompressoren.

Det første jeg nå legger merke til er at det bråker noe utrolig. Ikke hele tiden, det. Kombiskap som er stillegående - Forbruker, jus og økonomi. Her har du noen tips om ting som kan være en god ide å sjekke.


Hører du mye bråk fra kjøleskapet kan det hende det ikke står stødig plassert. Kjøleskapet bråker. En tommelfingerregel er at kjøleskapet skal være vatret. Forutsatt at disse lydene ikke er ekstreme, må de betraktes som ganske normale.


Hvordan fikser jeg et bråkete kjøleskap ? Hvis du føler at lydene er for høye eller uvanlige, eller hvis maskinen ikke fungerer. Mitt tidligere kjøleskap fra IKEA bråkte veldig mye, mens mitt nye fra Miele er.


Men dette gir ikke noe garanti for lav støy når pumpen går. Når innsiden av kjøleskapet ikke er kaldt nok, så vil kompressoren og viftemotoren kjøre på høy hastighet for å kjøle ned skapet raskest mulig.


Hengselet er en del av kjøle- eller fryse produktet, ikke skroget. Coca-Cola Mini Fridge bråker ikke så mye under bruk da lydnivået ligger på rundt dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på cirka dB.


Om du ikke har store fester ofte og fyller kjøleskapet proppfullt hver uke, så pleier det å være mer enn nok. Bråker litt noen ganger men ikke noe problem ".

NÅR NOE ER GALT: Det er en del ulyder du absolutt ikke bør ignorere. Bråker denne mer enn vanlig kan det betyr svært dårlige nyheter. En kompressor som summer og lager mer lyd kan bety at kjøleskapet ditt synger på. Blant kategorien innebygde kjøleskap, som ikke er testet her, finnes det også flere ulike.


Det kjøler og fryser greit, men er noe bråkete. Derfor er det også viktig at du sørger for at du kjøper et kjøle-fryseskap som ikke bråker alt for mye.


Og selv om du kanskje tror at det er vanskelig å finne en. Mieles kjøleskap og kombiskap gir deg høy kvalitet for pengene. Et enestående kjøleskap som ikke koster altfor mye.


I testen er det lagt vekt på kjøleskapenes evne til å kjøle effektivt, energiforbruket, brukervennligheten og hvor mye de bråker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.