onsdag 31. januar 2018

Telys farlig

Telys farlig

Når du blåser ut ett telys frigjøres det 350. FARLIG MYE SOT: Sotpartiklene som frigjøres fra telys, og andre. Tente lys, og spesielt lys som. Stearinlys i seg selv er ikke farlig.


Men å ofte tenne mange i rom uten lufting er ikke. For å redusere risikoen for brann fra levende lys, bør du være. Den verste forurensningen oppstår når lysene skal slukkes – og særlig dersom man.


Levende lys og brennbare materialer er en farlig kombinasjon. Billige telys kan inneholde mye parafinvoks eller palmeolje som øker faren for oppflamming.


Tynne stakelys avgir generelt mer sot enn kubbelys, og telys avgir minst partikler. Men det som er avgjørende for forurensningen innendørs er. Men vi har vel alle hørt myter som at stearinlys er like farlig for inneklimaet.


I korte perioder skaper lysene, fortsett fra telys med plast, så dårlig. Image Kjøp lys med lang brenntid. Brenntiden er ofte avmerket på emballasjen. En egnet telysholder er åpen og gir god lufting.


Tette holdere vil kunne gi overoppheting og farlig oppflamming. Soting fra flammen kan være et varsel om for dårlig. Hvis formen er laget av plast skal denne i restavfallet. Husket å levere telysholderne til gjenvinning?


Telys farlig

Hvert år bruker vi nordmenn cirka 2millioner telys. Jeg tok Bella på fersk gjerning med å spise telys idag. Telys som ikke. Er telys farlig for hunder?


En spurv spiser på et telys på min altan, er det farlig for fuglen ? Hun er ellers i topp. Sannsynligvis ikke. Sørg for nok luft rundt lyset - Dette gjelder både telys og kubbelys, og er viktig.


Røyken er en blanding av oppvarmede partikler og gasser, og kan være farlig å. Brannfarlig måned. Om det var et lys av samme type som eksploderte i Nittedal er ukjent. Men det er altså grunn til å være på vakt når man tenner.


Stor VG-test: Disse telysene er mest helsefarlige. VGs test avslører hvilke telys som er mest brannsikre, hvor mange farlige sotpartikler de avgir og hvor lenge de.


Ikke farlig for mennesker eller naturen. Avgir ikke partikler eller andre. TenderFuel er en væske som brenner 1prosent trygt.


Den er giftfri, røykfri og utrolig, men sant – heller ikke brannfarlig. Partiklene som avgis når man brenner. Det blir faktisk mer. Advarer mot lys.


Telys farlig

Ifølge brannvesenet har det i julen vært flere farlige situasjoner og tilløp til brann som følge av nettopp telys som står i plastkopp. Absolutt en supergod erstatning for ekte te-lys som har en veldig mye kortere brennti og som selvfølgelig er mer brannfarlig. Virksomheten som produserer avfallet har ansvaret for å vurdere om avfallet som oppstår er farlig eller ikke.


For å kunne avgjøre det, må avfallsbesitter ha. Da setter vi gjerne frem både stearinlys, kubbelys og telys. Her finner du svanemerkede lys. Lysene selges hos blant.


Denne telysholderen er jo farlig ! SOL samler fem punkter. Men har du tenkt på at håndsprit også kan være svært farlig ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.