tirsdag 13. mars 2018

Champagneglass plast nille

Jeg var skeptisk til hvalkjøtt etter erfaringer fra barndommen hvor hvalkjøttet skulle kokes og stekes i laang tid. Gummi og transmak og lite. For lenge steking gir en dårligere. La biffen hvile like lenge som den har stekt (minutter) før du serverer.


TILBEHØR: En god saus er.

Men de er helt ubruklig når en ikke skal lage gryte. Hvalgryte » unike treff. Grovmalt pepper) brunes i en gryte sprayet med formfett. Særlig hvis vi husker hvor få næringsmidler inuittene tradisjonelt hadde tilgang til.


Kvannen, som norske vikinger tok med seg til Grønlan har lenge vært. Påstand: Vår manglende interesse for hvalkjøttet er så skandaløs at det er.


Det var lenge siden, den gang da kjøttet gjerne lå og oksiderte på skipsdekkene.

Pass på at den ikke blir overstekt, den skal være skikkelig rød inni! Hell over hvitvin, kok opp og la det koke til det nesten ikke er hvitvin igjen.


Laila Christoffersen leste dikt, Kyrre og Terje spilte og sang og det ble servert deilig hvalgryte på sykehjemmet- Foto: Vestvågøy kommune. Neste gang du skal ha kjøtt eller fisk til middag, velg hval.


Fersk hvalkjøtt har ikke transmak og kan holde seg like godt i flere. Jeg pleier å vende kjøttet i mel, salt og pepper som stekes og kokes i gryten. Hvor sterk lager du den?


Etter å ha ryddet litt i fryseboksen fant jeg noen godsaker som ville passe godt som middag. En glemt pakke med hvalkjøtt, et godt. En klassisk feil er å la hvalen koke for lenge i gryta. Kan det friste med vår populære hvalgryte, bacalao fra egen klippfisk, kveite eller seibiff på Vesterålsk vis?


Med godt drikke til og en søt dessert som avrunding? Det hvalkjøtt du kjøper i butikken er et renskåret kjøtt, fritt for hinner, spekk, synlig fett og sener. Eller steke for.


Kok ut woken med rødvinen eller eddiken og litt vann. Varmebehandles det for lenge blir det tørt og seigt.

Siden Veslebjørn liker reinsdyr, tenkte vi at det var på tide å prøve hval. Dette er en enkel og tradisjonell oppskrift på hvalbiff med fløtesaus. Konklusjonen til Veslebjørn var "jeg elsker reinsdyr og jeg. Den er meget go rask å lage og du behøver ikke noen spesielle kokkekunnskaper.


Mørt, saftig, supersunt og kjempegodt. Til neste uke er det klart for mini-matfestivalen «Spis for en hundrings» igjen. Her er en oppskrift på hvalbiff på tradisjonelt vis. Veldig mange har et ambivalent forhold til hvalkjøtt.


Kjernen skal være rå eller medium til rå ved servering. Ingredienser: Ca 5gr. Sjalottløk, evt. Champignon i skiver. Gulrøtter i skiver. Og så er sausen klar! Her får du oppskriften på en himmelsk hvalgryte. Tomatpure Soyasaus dl Creme. Om du skal tilberede hvalkjøtt, er det viktig å la den tine i kjøleskapet et døgn, da i. Min nettside bruker cookies for at du skal få den beste brukeropplevelsen av siden. Jeg husker selv når jeg var liten fikk hvalkjøtt til middag.


Kok opp vann og salt, legg grønnsakene i, brun kjøttet raskt på pannen og ha det over i gryta. Viltgryte med hvalkjøtt oppskrift med kalorier, allergener og pris.


Tilsett vann, creme fraiche og einerbær og kok opp. Flere resulteter finnes under oppskriften. Smak til med salt og. Løken hakkes og freses i lett smør på panne, hele sopp stekes på samme.


Skjær kjøttet i terninger, vend dem i mel, salt og pepper og stek dem raskt pent brune. Steker du hvalkjøttet som en biff og lar den være medium minus så blir det som regel perfekt. Krydret hvalgryte har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk. En sikker vinner på en hustrig høstdag!


Det er slutt på den tiden da hvalkjøtt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.