mandag 17. desember 2018

Engangsgrill lov

Unntak fra bålforbudet. Du har lov til å tenne bål og grille på godkjente bål- og grillplasser i kommunen.


I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål og grill, også engangsgrill, i eller i nærheten av skog og annen utmark. Men hva er egentlig. Bål, engangsgrill og grilling. Sommer og sol betyr pølser og engangsgrill for mange – enten det er i parken eller ute i skogen.


Når og hvor har du lov til å brenne bål? Oppfordring fra brannvesenet om å droppe bål og engangsgrill. I offentlige friområder i Stavanger er det lov å brenne små bål med tørt og rent.


Nå er det bålforbud - hva er lov ? Da er det normalt ikke tillatt å tenne bål, engangsgriller, bålpanner og annen. Hvis det ikke er lov, hva kan konsekvensen være for å ha tent en engangsgrill på. Ved uaktsom handling kan du risikere bøter eller fengsel.


Engangsgrill lov

Det er lov å grille og brenne bål egen i hage. Ikke lov med bål på svaberg. Hvis du bruker engangsgrill, må du huske å vurdere brannfaren mot underlaget.


Engangsgrill lov

Bålforbudet er et generelt forbud mot å tenne bål, engangsgriller. Derfor er det i denne perioden ikke lov å gjøre opp bål ute i naturen. Forbudet inkluderer bålbrenning, grilling. Vær svært varsom med bruk av.


Engangsgrill lov

Den som tenner bål, bruker engangsgrill, bålpanne osv. Lover, forskrifter og retningslinjer. Da er det ikke lov å tenne opp bål eller grill i nærheten av skog, kystområder.


Vi får en del henvendelser om det er lov å fyre bål ved vannet, men stranda vil som regel. Det finnes ofte egne avfallsbøtter for engangsgriller. Selv om det er generelt bålforbud har du lov til å tenne bål der det er opplagt. Brenning av hageavfall.


Du kan grille i din egen hage. Sist oppdatert 08. Helen Sola Norland. En naturiststrand ligger på østsiden av.


For å hindre skogbrann får nå kommunene ta i bruk en helt ny lov om engangsgriller og opptenning av bål. Husk å slukke grillen skikkelig.


Engangsgrillen kan kastes i egen søppelkasse for formålet. Er du forsiktig har du lov til å brenne bål og benytte engangsgriller der det åpenbart ikke kan starte brann.


Dette gjelder for eksempel ved. Under generelt bålforbud er det lov å grille i egen hage, i parker og i. Det ikke lov å brenne søppel, bygningsavfall, plast, oljeprodukter og lignende.


Vær forsiktig med engangsgriller. For øvrig reguleres allemannsretten og ferdsel i utmark av Friluftsloven og Lov om motorferdsel i utmark og vassdrag.


Grilling - Brannvesenet fraråder generelt all bruk av engangsgrill. Under bålforbud er det lov til å grille på stranden i god. Dersom det er helt åpenbart at det ikke medfører brannfare er det lov.


Han påpeker at forbudet gjelder for bål, engangsgrill og bålpanner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.