onsdag 20. mars 2019

Legge gulv på betong kjeller

Et alternativ til å legge nytt betonggulv, er å legge et lett, flytende gulv på fuktsperre og trykkfast varmeisolasjon oppå det gamle betonggulvet. Enten du skal legge nytt gulv på betong, tregulv eller gulvbelegg må du sørge for. Skal du legge gulv på et kjeller - eller betongunderlag må du jevne ut mindre. Ofte er underlaget av betong.


Da må du huske på å legge en fuktsperre før gulvet kommer på.

Hvis underlaget har små ujevnheter her og der, kan det være nok. Men ønsker et litt varmere gulv enn dagens betong, altså litt. Spørsmål, trenger jeg å legge ny fuktsperre?


Skal kjelleren etterisoleres og innredes, er det viktig å påse at kjelleren er tørr. Mot betonggulvet legges en mm plastfolie, som fuktsperre, med cm. Om man vil ha en enklere løsning, er det mulig å legge EPS eller XPS på gulv med.


På gulvet i vaskerommet i kjelleren blærer malingen.

På eksisterende gulvmaling kan du legge et plastgulv i fliser av type Bergoplattan. Er det snakk om å legge tregulv over betong på bakkeplan eller i en kjeller bør man alltid legge fuktsperre mellom gulv og underlag.


På bjelkene kan du legge minst mm gulvbord direkte, eller du legger en 22. MÅ du legge en minst mm tykk plastfolie. Dersom det skal benyttes et gulv av heltre, er det praktisk å legge et tilfarergulv for å. I overgang mellom kjellervegg og betonggulv er det viktig å oppnå en god.


Lastet opp av MAXBO - Godt gjort! Ingen mulighet å gjøre noe. Er ikke plass til særlig mer. Gulvkonstruksjonen bygges opp med isolasjon, fuktsperre og armert betong oppå det gamle kjellergulvet.


Flytende gulv med varmeisolasjon og fuktsperre kan. Innredning av oppholdsrom i eksisterende kjeller. Lag rom i kjelleren. Eksempel på tregolv lagt rett på betonggulv uten fuktsperre.


Det gir en lavere byggehøyde enn om man støper gulvet i betong.

Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre, bør du bygge opp et nytt gulv. Den sikreste gulvoppbyggingen på eldre kjellergulv er å bruke betongpåstøp. Dette gjør det mulig å legge gulv på et undergulv som har et fuktinnhold på opp til 95% relativ fuktighet. Jeg har en kjeller hvor jeg ønsker å legge laminatgulv.


Hvis du har støpt et betonggulv i kjelleren, er det en god ide å legge et enkelt laminatgulv. Få anbud på kjellergulv i Rogaland. Betong -rør fra septiktank til kommunalt stikk fornyes uten oppgraving.


For å fjerne betongmassen til en container eller hvor du ønsker å legge den. Jeg skal male et kjellergulv som er flytavrettet med heidi best flyt. Det står at man kan legge gulv etter 24t, men det er fortsatt litt mørkere flekker.


Gulvvarme gir eksklusiv komfort og effektiv oppvarming av boligen din. Disse finner du som regel på bad eller i kjeller og entré med flis- og betonggulv.


Har du krypkjeller bør du legge et plastdekke på gulvet for å hindre fukt fra. Skal du etterisolere betonggulv fra oversiden bør du legge et lag som ikke lar. Fjern alt organisk materiale i kryperom og legg eventuelt en plastfolie på bakken. Viktig å huske på!


Isolert gulvbjelkelag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.