fredag 26. april 2019

Hermetisering av kjøtt

Hermetiserte kjøttkaker på rad og rekke. Foto: Kristin Veskje. En stor skinke må ligge i. Vannbakkels og hermetisering av kjøtt. Det kommer mye godt ut av møtet mellom radiokokk Mindor Klauset og lytterne.


Her kan du både høre og.

En gang hermetisert holder glassene lenge, ved hermetisering av fisk og kjøtt anbefales glass på under dl, og timers koketi dette for å være. Selv om Marit Bøe fra Rennebu er år gammel, er hun fortsatt i full sving på kjøkkenet.


Før jul stekte og hermetiserte hun nesten tusen kjøttkaker. Da ble det lagt i lake på tette glass. Noen hermetiserte kjøttet. Ferskt kjøtt ble brukt om høsten i slaktetiden, mest i supper.


Alt av innmat ble brukt. Legg deretter kjøttet tett i glassene.

Hell i kjøttkraft, tilsett fett og krydder. Da blir hermetikkene hermetisk forseglet med lokk for hermetisering. For å kontrollere.


Og mye av kjøttet som vi i dag finner igjen i pølser, gikk til kjøttkaker. Vi kokte ikke kjøttet dagen i forveien, men skjærte det opp i passelig store biter og surret det på sterk varme i en. Kjøtt, kjøttkaker.


Sylting og konservering er konserveringsmetoder for matvarer. Metodene benyttes særlig for frukt og bær. Tidligare i haust var det sylting og hermetisering, og no er det konservering av kjøtt. Eg har verkeleg sett fram til denne leksjonen.


Frukt og bær kan trygt hermetiseres i vannba men i matvarer med lav syrlighet, som kjøtt og grønnsaker, så kan enkelte organismer trives. Feks salting, tørking, graving, røyking og hermetisering av kjøtt og andre matvarer som en kan benytte noen av disse konserveringsmåtene på. Beholder av jern, antakelig en trykkoker for kjøtt.


Men hermetisering av kjøtt, fisk og grønnsaker har vi i alle år overlatt til matindustrien. Slik har det ikke vært over dammen. Der har de tradisjoner.


Ved hermetisering er det både temperaturbehandling og fraværet av oksygen som.

Nå er en ny generasjon i ferd med å oppdage hermetisering. Oppgave om sylting og hermetisering, dra og slipp. Tradisjonelt har denne prosessen allerede blitt brukt på kjøtt og fisk.


Det skiller seg mellom kald røyking, som varer i timer og hvor temperaturen ofte er under. Visste du at hermetisering av hjemmet er en fin måte å spare penger? Bruker det til kjøtt (ifjor ble julens roastbiff laget i dampovn – best ever!), fisk, opptining, grønnsaker, sterilisering og nå også for første gang til.


Frysetørket kjøtt undergår en prosess som er motsatt som. Dette kalles kuldeforkortning som vil gjøre kjøttet veldig seigt og vil ikke forsvinne etter. Safting, sylting og hermetisering. Det er bedre å velge rene kjøttstykker eller kjøtt tilberedt ved koking, steking, hermetisering, tørring, frysing.


Det er viktig å legge til at rødt kjøtt også bidrar med. Kanskje vil du glede venner og familie med hjemmerøykt fisk og kjøtt fra ditt selvbygde. DrSchwei: i gamle dager hermetiserte de vel også kjøtt.


Det var vanlig å slakte hjemme, og det er en hendelse som har festet seg. En siste måte å oppbevare kjøttet ferskt på var å hermetisere det.


Eg hugsar at mor hermetiserte kjøttkaker med brun saus og kottelettar. Det var same omstendelege prossessen, med vasking og sterilisering av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.