fredag 3. mai 2019

Hvalkjøtt oppskrift

Når du gjør det, er det noe av det møreste kjøttet og mest smakfulle kjøttet du kan spise. Dette er en enkel og tradisjonell oppskrift på hvalbiff med fløtesaus. Den er meget go rask å lage og du behøver ikke noen spesielle kokkekunnskaper. Mørt, saftig, supersunt og kjempegodt.


Her er en oppskrift på hvalbiff på tradisjonelt vis.

Retten er en skikkelig Umami bombe også er den lett å lage. Denne passer til forrett eller som en herlig sommerlig hovedrett, sier Jonathan. Se oppskriften. En deilig gryte av hvalkjøtt.


Server med hjemmelaget potetmos. Har du prøvd oppskriften ? Hanne Frosta lærer oss å tilberede hvalbiff. Sausen er enkelt laget på eplejuice og fløte.

La det koke opp og trekke videre på svakere varme til kjøttet er mørt. Philip Vågan Avatar. Smakes godt til. Du kan bruke hvalkjøtt i enhver kjøttoppskrift, men husk at hvalkjøtt skal ha kortere steketid.


Lettrøkt hval med eple, rømme og rødløk. Du beregner mellom 150g og 200g hvalkjøtt per person avhengig av hvor mye tilbehør som serveres. I oppskriften under har vi beregnet 150g renskåret.


Svart pepper, knust. Oppskrifter Meny. Smør og olivenolje til steking. Vend biffene i pepper. Stek dem i smør og olivenolje i en varm panne i ca. Det er egentlig veldig syn for hvalkjøtt er utrolig sunt. Og nå er det sjelden man får.


Likevel har vi bortskjemte nordmenn nesten sluttet å spise delikatessen. Vi tar forsvinnende få. Jeg spiste dette.

Tolv gode oppskrifter med norsk hvalkjøtt. Som forrett smaker hvalkjøtt godt når det er rått, skåret i løvtynne skiver slik som carpaccio av. Det passer til alle anledninger. Få kokkenes oppskrifter fra.


Hval : havets vilt. Denne oppskriften ble opprinnelig skrevet som illustrasjon til krydderet kvannrot. Boken er produsert av Stian Haugenes, Roy Magne Berglund og Aurora Borealis Multimedia.


Lokalmat - Bransjeportalen for lokalmat for hele Norge. Ingredienser: 5g hvalbiff store løker. Tilberedning: Stek løken gylden.


Med kraftig pepperglaze og friskt tilbehør blir dette en vinner både som forrett og hovedrett. Det kunne jo ikke jeg siden jeg skulle bruke den til hval og som dere skjønner nå. En gryte som du fint kan bruke hval, kval, whale, rein,…. Bloggen er en hobby og jeg samler oppskrifter som jeg tror andre vil ha glede av.


Begynn med å lage ramsløksmør og ramsløkolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.