onsdag 17. juli 2019

Hvordan lagre vin hjemme

Har du vinen på kjøkkenet? Slutt med det, og finn heller et sted med lite lys og jevn, sval temperatur. Lagring av vin - Slik bør vinen lagres. WbgQgQ › lagre-vin-hje.


Lagre vin hjemme – uten å bygge dyr vinkjeller. Vi skiller mellom oppbevaring og lagring av vin, forteller Tom Tyrihjell, varefaglig leder i Vinmonopolet. Ny forskning viser hvordan du egentlig skal oppbevare brokkolien.


Men hvordan er det med vibrasjoner? Kjøleskap er visstnok ikke egnet for å lagre vin fordi vibrasjonene er skadelig for vinen. For å finne ut av det satte vi opp.


TYPISKE TABBER: Mange er ikke klar over hvordan vin bør lagres før og. Riktig lagring av vin er viktig for at vinens kvalitet ikke skal forringes. Unngå vibrasjoner så langt det lar seg gjøre, og la vinen hvile noen.


Før vi gir våre anbefalinger for hvordan du best lagrer vin, husk at de aller fleste viner du kjøper er. Vel hjemme bør vinen lagres på et kaldt og mørkt sted.


Hvordan lagre vin hjemme

Tips om hvordan du modner hjemmelaget vin på best mulig måte. Bruk vinflasker og naturkork. Vær nøyer med renhold av flasker før du tapper. Tapping hjemmelaget vin etter gjæring er avgjørende for ettervern og lagringsprosessen.


Tre forhold må være på plass for god lagring av vin. Engebretsen, som forklarer hvordan de går frem for å bygge vinkjeller til sine. Jeg har samlet sammen en liten.


Vis respekt for gjestene dine og demonstrer god smak og bevissthet vil bidra til å servere god vin til. Er det mulig å lage bestander av viner, å ha en spesielt utstyrt vinkjeller? Hva vinen lagres ? Når og hva vin best å drikke? Om dette emnet er.


Hvordan lagre vin hjemme

Skal vin bevare kvaliteten, eller enda bedre, forbedre seg under lagring, kreves det optimale forhold og kanskje litt flaks. Ved LAGRING av vinen over lengre tid bør en alltid tappe den over på flasker. Hvis du ikke har. Hvordan oppbevare vin.


Vin som blir lagret på ballong vil ofte bli utsatt for oksydering på grunn av for stor. Knus og tilsett gjær. Press ut råsaften fra bærmassen. Tilsett sukkervann. Gjær og “stikk om”. Tapp på flaske og lim på etiketter. Med et vinskap hjemme kan du alltid servere perfekt temperert vin. Med tanke på varmeutvikling har vi sett ekstra nøye på hvordan det føles å håndtere. Er du hjemme og vinen er dårlig så sett på korken og ta den med til vinmonopolet.


Det er ikke alltid like lett å finne ut hva vin smaker, dufter eller hvordan den ser ut. Skriv ned hva du gjør, når og hvordan. Vin lagres liggende ved 8-grader i en mørk, stabil kjeller.


Vin skal lagres mørkt og kjølig, mellom og °C. Helst i en konstant temperatur (hvor °C er det ideelle), men ved en. Jeg lærte å lage vin på landsbygda i Moldova.


Hvordan lagre vin hjemme

Druene plukkes, fraktes til Norge og tråkkes på gammelt. Han er opptatt av at folk ikke må bli skremt vekk fra muligheten til å lagre vin hjemme.


Men så spørs det hvordan vininteressen utvikler seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.