fredag 26. juli 2019

Hvordan tørke kjøtt

Legg kjøttet på bakepapir i langpanna i ovnen. Stek på grader i ca. Ha ovnsdøra på gløtt. Spis tørket kjøtt som.


Du kan tørke alt kjøtt, jeg bruker å tørke sider av rein, reinhjerter, elghjerter.

Jeg tørker kjøtt på tre måter, og salter som de andre her beskriver. Nå har jeg forsøkt å tørke reinkjøtt (ytrefilet) i ovnen her.


Også om spørsmålet er hvordan du skal ta vare på maten uten fryser og. Når de tørker kjøttet uten salting, skjer en fermentering – en. Fett kan bli harskt.


Følg da anvisning på hvordan den skal brukes. Har du mye kjøtt å tørke, anbefaler jeg å tørke i flere omganger.

Bruker du tørkemaskin, kan du. Jeg har prøvd å tørke kjøtt i dag. Etter at saltingen er ferdig, skyller man av saltet i kaldt vann. Tørk vannet av kjøttet med tørkepapir.


To av kjøttstykkene ble hengt på kjøttkroker i. I utgangspunktet er jerky bare kjøtt som er tørket. Selve ordet jerky. Ta kjøttstrimlene ut av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Kast eventuelle.


Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres. Det meste av grønnsaker, frukt, kjøtt og bør kan tørkes og er ypperlig til turmat da det tar. Når en tørker mat i våre tørkere fordamper vannet langsomt slik at det en tørker får.


Du kan blant annet se hvordan du lager dine egne energibar`er. For å lage Beef Jerkey bruker jeg en tørkemaskin fra Sanabona, Excalibur dehydrator brett med timer.


Det er utrolig lett å tørke kjøtt. Kjøtt med lite fett fungerer best.

I tillegg har vi stekt. Da tar det lengre tid å tørke, og blir også fortere harskt. Skjær kjøttet i biter. Strimlet kjøtt hives rett på bakepapir i langpannen i ovnen.


Kan settes inn med salt, pepper eller noe saus om man. Bland krydder, og worchestershiresaus, og hell over kjøttet.


Vi bruker informasjonskaplser (cookies) på våre nettsteder, for å forstå hvordan du bruker. Tørk kjøttet tørt med kjøkkenpapir. Sett steikeomnen på grader, og eller finn fram tørkeapparatet. Dette for å mildne salt smak.


Røkt kjøtt, spekeskinke, spekepølser og kjøttpølser. Ferskt kjøttpålegg, som f. TIPS: HVORDAN TØRKE MAT. Elgbiff: legges i salt (2ss per kilo kjøtt ) i ett døgn, tørk godt av saltet. Hvordan lages pølsene?


Pass på å gni saltet godt inn i de kjøttfulle delene av ribbesiden. Sett kjølig (til 10° C) i dager. Ta opp ribben, skyll av saltet og tørk godt med papirhåndkle. Tenkte derfor å lage en enkel forklaring på hvordan jeg gjør det.


Her kan du kutte kjøttet i strimler, krydre etter valg og tørke det ved middels varme til det er tørt. Tørkakjøtt er sentralt i samisk mattradisjon og tørkes tørt utendørs i tørt vinterklima fra januar til mars.


Kjøttet blir tørrsaltet først og henger til det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.