torsdag 21. mai 2020

Pusse lakkert bord

Pusse lakkert bord

En smart måte å pusse opp lakkerte eikebord, er å fjerne lakken og sette bordet inn med hardvoksolje. Hardvoksolje finnes som fargeløs eller. Vi viser deg hvordan du pusser det opp. FØR: Bordet var fullt brukbart, men slitent.


Pusse lakkert bord

De fleste bord er overflatebehandlet med olje eller lakk. Da bør man rengjøre bordplaten, og så ha. Vi har pusset både pulten og bordbena, men siden bena skulle males så holdt det å pusse vekk lakken der. For at du skal få et optimalt resultat.


Ole og Aleksandra hjelper oss med å hverdagsimponere. Med litt maling og sandpapir viser Aleksandra. Legger du på lakken i mange lag blir møbelet lekkert speilblankt. Mindre overflater kan slipes med en pussekloss og slipepapir.


Bordet er mest sannsynlig massiv eik og lakkert, men bordplaten er. Noen sier det er finer, andre sier det er heltre. Sliping For å slipe bordet bør man strengt tatt ha tilgang til en. Deretter pusser du bordflaten godt og fjerner alt støv med en tørr mikrofiberklut.


Lakk eller hardvoksolje. Bordflaten er så klar for ny. Når du skal pusse opp et møbel, er det mange ting å ta hensyn til om. I dag kjøper jeg mye brukte møbler fra FINN som jeg kan pusse opp, sier hun.


Pensel til grunning og maling, og eventuelt lakk. Stryk over med tre strøk Ocean- lakk eller annen lakk som ikke gulner når den tørker. Med maling og tapet ble bordet midtpunktet i den romantiske stuen.


Her er tre tips til deg som vil kjøpe gamle møbler for å pusse opp. Slik pusser du opp spisebordet. Gammelt spisebord i eik.


PUSSE OPP BORD : Mange har et bord som er fullt brukbart, men som trenger en liten oppussing. En bandsliper gjør susen når en skal pusse ned glatte flater.


Halvgammelt spisebord fra Bohus ble “nytt” og unikt. Med alle fire hjørnene i sin nye fasong ble helde bordplata pusset.


Eller kan man male på lakken ? Det gjelder bare å. Da må det vel i så fall behandles med noe først. Er det kommet hakk og merker i bordet kan man pusse lett i treets retning med en fint.


Denne behandlingen renser lakken, fjerner mindre riper og etterlater en. Har lakkert furubord nå, og det er stygt allerede etter to år på sitteplassen til snuppa. Må vel slipe ned og behandle på nytt snart. Men da oljer vi.


Pusset opp to lakkerte bord. Ny overflatebehandling hvitlasert oljebehandling. Flekker på bord og stoler er ikke nødvendigvis en skade i treverket - spesielt. Hvis lakken slites av kan eventuelle flekker bli permanente og mye.


Bordet i båten min er litt stygt og skulle hatt seg et lag med lakk eller to. Er en flekk som er litt lysere og et par små hakk, i tillegg til at hjørner og. Spør familie og venner om de har noen hyller, bord, stoler eller kommoder til.


Pusse lakkert bord

En nesten år gammel båt med store mengder treverk kan kreve veldig mye vedlikehold. Heldigvis er det kun et lakkert bord som så langt har. Trenger ikke pusse av lakken, men pusse den jevn, fin og matt.


Fjern støvet med en tørr mikrofiberklut. Du trenger ikke vaske etter du har pusset. Hvis du sliper ned et finért bord, kan du komme gjennom det fine treverket og ned til finérplaten. VEDLIKEHOLD: Med voks, olje eller lakk kan gamle tremøbler få nytt liv.


Dekk og dollbord. Kontroll av eventuelle skader i lakk. Ved evt skader, merk desse godt med maskeringsteip.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.