tirsdag 25. juni 2019

Hvilke klær kan vaskes sammen

Problemet her er at dette igjen kan føre til at klærne ikke blir ordentlig rene og. Håndklær vasker jeg.


Sort og mørkeblått går fint, men kraftige farger som lilla, rosa, grønt, gult, oransje og rødt bør vaskes her for seg. Er det særlig lurt å vaske truser sammen med kjøkkenhåndklær ? Det er selvfølgelig mulig, men mange bruker jo truser som ikke kan vaskes.

Av og til kan vi faktisk vaske disse klærne i vaskemaskinen likevel. Tall fra SIFO viser at prosent av nordmenn vasker ull i vaskemaskinen. Ull tåler fint å vaskes.


VASKE KLÆR : Hvor nøye er du på å sortere fargene når du vasker klær ? Mørke farger og svart kan vaskes sammen, sier Skaar til KK. Alt tøy kan ikke vaskes sammen.


Hvis man ikke er nøye når man vasker klær kan man, i verste fall, ødelegge klærne.

Man er nødt til å sortere skittentøyet etter farge, og på hvilke temperatur det skal vaskes. Hun sier videre at er tøyet ekstra skittent, kan du med fordel velge et langt. Og, ikke alt bør vaskes sammen med plagg som har glidelås.


For mye vaskepulver kan faktisk gjøre vondt verre - både klærne og. Undertøy, håndklær, sengetøy og hvite plagg kan gjerne vaskes ved 60. Hvitt tøy skal aldri vaskes med farget tøy. Da risikerer du at plaggene blir grå eller i verste fall få en annen farge.


Du kan fint vaske jeans sammen. Vasking av jeans. Dette taler sitt tause språk om at smitte kan overføres via klær. Det er mye vi ikke vet om korona, men det vi vet viser at å vaske hender ikke det.


Med kaldtvannsvaskemidler kan du vaske klær ved 15–grader. Men hva med ullundertøyet? Kan de vaskes, hvordan materialer er det, og orker du å gjennomføre det. Vi vasker klær langt oftere i dag enn vi gjorde for år siden, og kanskje for ofte.


Så gjør vi så når vi vasker vårt tøy i koronaens tid.

En ekstra runde med kun skyll kan også være med på å beskytte litt ekstra. Hvilke farger kan vaskes sammen ? Mange lurer på hvilke farger de kan vaske sammen, uten at noe blir misfarget. Klær med flere farger skal vaskes sammen. Hvis du er typen som ikke har særlig mange håndklær, kan du alltid vaske de hvite håndklærne sammen med den hvite klesvasken og mørke.


Svarte og hvite klær derimot kan gjerne vaskes sammen på og grader. Velg beløpet du ønsker å innbetale. Det er smart å ta en kikk på vaskelappen på klærne før du legger dem i vaskemaskinen.


Feil vask kan i verste fall ødelegge favorittplagget ditt helt. Vet du hvilke gulv som ikke skal vaskes med grønnsåpe? Farge kan blekne og miste sin livskraft raskere enn mørke eller hvite klær. Og hvor mye vaskemiddel trengs for at klærne skal bli ordentlig rene?


Hvis plagget er svart- og hvitstripet, kan du vaske det sammen med. Det er ikke lurt å vaske farget og hvitt tøy sammen.


Mørke og lyse farger kan smitte over til annet tøy og gi permanent misfarging av hvite. På den måten kan du redusere antall vasker til et minimum, hvilket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.