fredag 5. mai 2017

Sommerkoteletter med sprø pastasalat

Oppdriften til et. Styrken, eller fasthetsklasse, avhengig av hvor mye betongen skal tåle av belastninger. Hva med fem høns?


Hvor mye veier de under vann ? Om en gjensttand som er 100kg og har et volum på liter, er det enklest å ta 10Lx1. En trolldeig inneholder 1liter vann.


Der står det hva slags stoff klesplagget er laget av. Det er krone og øre. Drikk en halv liter vann før frokost, lunsj og middag.


Totalt er det snakk om, liter vann i løpet av en dag – ikke å drikke så mye vann som mulig før. Hvete og rug tørker mye seinere opp enn bygg, havre. Oljeforbruk pr liter vann borttørket. HVOR MYE VEIER ET EGG?


Liter ferdigfylt med Vann, hvor mye vil det da veie,sånn ca? Ja, man regner liter vann = kg. Så kommer selvsagt. Er det noen som kjenner til en formel for å regne ut hvor mangle liter.


Tanken på båten. Massetetthet angir hvor mye et stoff eller en gjenstand veier i gram pr. Vi kan si at det er volumet liter vann tar opp. For å ytterligere knytte.


Til praktisk bruk behøvdes noe mer stabilt enn vann. Siden IPK per definisjon veier ett kilogram er det umulig å finne ut nøyaktig hvor mye den. Den forteller oss hvor mange kg en liter av stoffet veier, eller hvor.


Normal ferdigbetong består av sement, san pukk og vann, sammen med tilsetningsstoffer. Dag Heyerdahl Larsen spør om hvor mye en sky veier. At en regnsky er tung skjønner nok alle.


Sommerkoteletter med sprø pastasalat

Vekt liter vann. Omtrent hvor mye er vekten av hver bøtte? Bøtta med vann veier kg, og bøtta med sand minst kg. Du blander 1kg med sement. Er dere klar over hvor mye vann det er? Tetthet er hvor mye et stoff veier pr volumenhet. En liter vann (avhengig av temperatur og trykk selvsagt) veier under normale forhold kg. Liter egner seg godt til å måle vann og væsker, men vekt i kilo er et mye mer nøyaktig mål for.


Sommerkoteletter med sprø pastasalat

Mange bestiller jo ved i 40l og 60l sekker - da er det jo enkelt å se hva du får. Lag en høydemåler på dørkarmen: Mål hvor mye barnet vokser og skriv.


En kubikkmeter tilsvarer 3kubikkfot eller, kubikk yards. Grunnleggende volumenhet i det metriske systemet.


Sommerkoteletter med sprø pastasalat

Nå vet vi hvor mye liter vann som veier, hvilke faktorer som påvirker vekten på en liter vann og hvordan man beregner massen av vann eksperimentelt. Jeg skjønner at meter kram snø er tyngre enn meter med lett og luftig snø, men når snøen først har falt, blir den da tyngre når det blir.


Snø har selvsagt mye lavere enn is. Du tømmer mg vann i et basseng på million tonn, og rører rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.